Fülbevalók arcforma szerint

Ugye Te is voltál már olyan helyzetben, hogy a reggeli kapkodásban benyúltál az ékszeres dobozkádba, és az első kezed ügyébe kerülő fülbevalót a füledbe tetted? Ezek az apró kiegészítők remekül fel tudják dobni szettjeinket, de egy rossz választás akár az egész összeállítást felboríthatja.

A megfelelő fülbevaló kiválasztása legalább olyan fontos, mint a tökéletes frizura eltalálása. Mindannyian más arcformával, karakterrel rendelkezünk, ezért a választás nem is olyan egyszerű.

Ahhoz, hogy kitaláljuk, milyen típusú fülbevaló emeli ki legjobban a hangsúlyozni vágyott tulajdonságainkat, számításba kell vennünk hajunk színét és formáját, bőrünk tónusát és a ruháink stílusát is. De ugyanilyen fontos azt is meghatároznunk, hogy melyik alaptípusba tartozik az arcformánk.

Fejformák

Szív alakú arc:

Ezt az arcformát hegyes, hosszú áll, valamint magas és széles homlok jellemzi. Olyan fülbevalót kell választanod, aminek legszélesebb része az áll vonalában van, alul szélesednek. Ilyenek pl. a könnycsepp vagy a háromszög formájú ékszerek, de az ovális és kerek típusúak is passzolnak arcodhoz. Érdemes azonban elkerülni a rövid, szív formájú fülbevalókat.

IMG_1724

Hosszúkás arc:

Ha arcod hosszú és vékony, arra kell ügyelned, hogy a választott fülbevaló az arcodra kisebbítő hatást keltsen. A rombusz, a fejedhez közel álló kerek fülbevaló, vagy egy rövid, csepp alakú tökéletes választás lehet.

Ovális arc:

Neked nincs mire panaszkodnod, arcodhoz szinte minden fülbevaló stílusosan mutat. A kerektől, a szögletes formákon át, egészen a hosszúkás, óriás-fülbevalókig minden jól áll. IMG_4077

Háromszög arcforma:

A háromszög alakú arc egy eléggé ritka fejformának számít, mivel széles homlok és keskeny áll jellemzi. Hasonló a szív arcformához, ám ebben az esetben a homlok szélesebb, és kockásabb benyomást kelt. Ha ilyen arcformával rendelkezel, jól állnak a lágyabb vonású fülbevalók, amelyek lefelé kiszélesednek, mint például a csillár, vagy a könnycsepp formák. De még egy háztető alakkal rendelkező fülbevaló is kiemeli az arc vonalát.

Szögletes arc:

Ha állkapcsod leginkább kiugró szögletes formát mutat, akkor szögletes az arcod. Ehhez szinte minden jól áll, ami lágyítja arcvonásaid, de a szögletes fülbevalókat kerülni kell. Tökéletesen áll viszont a spirálos, hosszúkás vagy könnycsepp alakú ékszer. Olyan ékszert válassz, ami nem ér az állkapocscsontodig. A nagyon hosszú fülbevalók nem állnak jól neked, mert az arcod nevetségesen kicsivé tudják varázsolni.

IMG_7074

Kerek arc:

Ha arcod kerekded, leginkább a hosszúkás, vékony, geometrikus formákból álló darabok az ideálisak. Ezzel megnyújtod és adsz egy kis élt arcodnak. A lógós, négyzet vagy téglalap alakú megoldások a legjobbak. A nagy méretű, gömbölyű változatokat viszont nagy ívben kerüljük el.

IMG_5378